Начало / Новини / Детската кухня в Трявна отваря врати

Детската кухня в Трявна отваря врати

Започна приемът на документи за ползване на услугата – Детската кухня в Трявна отваря врати до дни. Това стана ясно на заседание на общински съвет Трявна, провело се на 20.03.2018г., на което бе разгледано предложение за създаване на Детска кухня към ДГ „Калина“ – Трявна. С 13 гласа „За“ и 1 – „въздържал се“ местните парламентаристи подкрепиха предложението.

Детската кухня ще бъде с капацитет до 300 порции дневно, а организацията на нейното функциониране ще се ръководи от директора на детска градина „Калина“ – Иванка Радкова.

Детската кухня се помещава в сградата на детската ясла, намираща се на ул. „Янко Мустаков“ а входът е от към група „Бон-Бон“.

След извършените ремонти дейности и закупуването на необходимата апаратура, помещението е пригодено за функциониране, съобразно всички законови изисквания по отношение на детските кухни.

Социалната услуга обхваща онази група деца на възраст от една до три години, които се отглеждат в домашни условия. Приготвянето на храната също е съобразено със законовите изисквания.

Детската кухня ще функционира на база правилник, изготвен от директора на ДГ „Калина“ и одобрен от кмета на Община Трявна.

За да се ползват услугите на детската кухня родителите ще трябва да подават документи, с които ще получат своята абонаментна карта за детска кухня. – подробности за начина на ползване и функциониране на детската кухня четете в бр. 12 в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

„Тревненска седмица“ - 12.12.2018

За отговорността да пазиш традициите, историята и българщината

ИНТЕРВЮ С ТИХОМИР ТОДОРОВ ПО ПОВОД 10-ГОДИШНИНАТА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА РК „КАПИТАН ...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!