Начало / Новини / Изложбата „Черните хора с белите души“ представи галерия „Казаков“
„Тревненска седмица“ - 13.06.2018

Изложбата „Черните хора с белите души“ представи галерия „Казаков“

Каракачанският бит, култура и традиции оживяха в Трявна по време на Националните Славейкови празници. Като част от културната програма, в галерия „Казаков“ гостува Федерацията на културно – просветните дружества на каракачаните в България с експозицията „Черните хора с белите души“.

С характерни носии в черно, съвременниците на каракачаните посрещаха посетителите на изложбата още на входа на Галерия „Казаков“ в Трявна. Всички гости вкусиха от традиционния обреден хляб на каракачаните, замесен специално за събитието.

А изложбената зала бе подредена с различни експонати от бита и културата на този етнос, някой от които с повече от 250-годишна история.

Изложбата бе открита от Юлия Нинова – Директор на СМРЗИ – Трявна. Пенка Атанасова – секретар на Федерацията на каракачаните в България и г-жа Чолакова, която е от културно-просветното дружество на каракачаните в Карлово представиха на посетителите кратка справка за начина на живот и различните обичаи на каракачаните. – бр. 23 в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

Тревненска Седмица - Лого

Няма да има увеличение на ТБО през 2019г

56 405 лв. увеличение на разходите за такса битови отпадъци за 2019г. бе ...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!