Начало / Новини / Източните форми на поезия събрани в сборника „Pacemaker“ на Петър Пенчев

Източните форми на поезия събрани в сборника „Pacemaker“ на Петър Пенчев

Петър Пенчев представи своята девета книга – PACEMAKER пред тревненци. Родом от Стара Загора, строителен инженер по професия, Петър Пенчев отделя голяма част от времето си в писане. Последното предизвикателство, с което се заема, е да усвои японския метод за писане на стихове – танка.

Творецът живее в Москва, но част от лятото прекарва в Трявна, това е и повод по време на престоя си тук да събира почитатели на писаното слово и да им представя новите си книги.

В деветата си корица той събира танка и афоризми. Два на пръв поглед различни похвата за мерена реч, но в същото време доста близки, коментира Връбка Попова, чието дело е предговорът в сборника „Пейсмейкър“.

В. Попова: „Много стегнато с възможно най-малко думи казано – толкова силно, толкова важно и толкова дълбоко, че да няма нужда от други думи. В този смисъл танката си прилича с афоризмите. Неслучайно половината книга е с афоризми, в продължение на крилатите мисли от миналата година. Минималистичен изказ, с дълбочина на подтекста и много поезия, защото афоризмите не са само сарказъм, а и чиста поезия.“  –четете в бр. 26 в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

Тревненска Седмица - Лого

Няма да има увеличение на ТБО през 2019г

56 405 лв. увеличение на разходите за такса битови отпадъци за 2019г. бе ...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!