Начало / Новини / Източните форми на поезия събрани в сборника „Pacemaker“ на Петър Пенчев

Източните форми на поезия събрани в сборника „Pacemaker“ на Петър Пенчев

Петър Пенчев представи своята девета книга – PACEMAKER пред тревненци. Родом от Стара Загора, строителен инженер по професия, Петър Пенчев отделя голяма част от времето си в писане. Последното предизвикателство, с което се заема, е да усвои японския метод за писане на стихове – танка.

Творецът живее в Москва, но част от лятото прекарва в Трявна, това е и повод по време на престоя си тук да събира почитатели на писаното слово и да им представя новите си книги.

В деветата си корица той събира танка и афоризми. Два на пръв поглед различни похвата за мерена реч, но в същото време доста близки, коментира Връбка Попова, чието дело е предговорът в сборника „Пейсмейкър“.

В. Попова: „Много стегнато с възможно най-малко думи казано – толкова силно, толкова важно и толкова дълбоко, че да няма нужда от други думи. В този смисъл танката си прилича с афоризмите. Неслучайно половината книга е с афоризми, в продължение на крилатите мисли от миналата година. Минималистичен изказ, с дълбочина на подтекста и много поезия, защото афоризмите не са само сарказъм, а и чиста поезия.“  –четете в бр. 26 в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости