Начало / Новини / Конференция „България на младежите“ в град Трявна

Конференция „България на младежите“ в град Трявна

 Конференция „България на младежите“ се проведе на 12-13 януари 2013г. в конферентната зала на община Трявна. На нея участие взеха младежи до 29 годишна възраст по смисъла на Закона за младежта- ученици от СОУ „П. Р. Славейков“- гр. Трявна, студенти от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Великотърновски университет „Св. св. Килир и Методий“, Медицински университет- гр. Пловдив, Технически университет- София, както и практикуващи учители.На нея се представиха първо СОУ „П .Р. Славейков“ и клуб „Дебати“ с презентации. След това студентите на Юридическия факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ -Ивайло Василев, Кристин Христова и Веселин Козарев, представиха дейността на факултета, както и клуб „Публична защита“, на когото те са членове. Запомнящо се участие взеха и най- малките членове на клуб „Дебати“, които възхитиха всички с представянето си и умилиха публиката.

             Най- съществената част от предвидената програма обаче беше проведената дискусия със становища и задавани въпроси, която продължи няколко часа поради изложените множество идеи и концепции по поставената тема- „Виждането на младежите за образователната система в България“. Събитието приключи с отправени поздрави към участниците и връзване на сертификати за участие от официалните представите ли домакините- директор Стефка Братванова и кметът на град Трявна- инж. Драгомир Николов.

            Неочаквана покана за лична среща още същата вечер получиха студентите на Юридическия факултет от Пловдивски университет от кметът на град Трявна, който отправи лично своите поздрави към представянето на студентите и изрази личното си възхищение от техното изказвания.Вечерта завърши с отправено пожелание от инж. Николов за реализирането на още бъдещи проекти с участието на клуб „Публична защита“ с подкрепата на общината.

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости