Начало / Новини / Красотата на Мароко завлaдя Трявна за ден
„Тревненска седмица“ - 09.05.2018

Красотата на Мароко завлaдя Трявна за ден

Марокански ритми, дефиле с традиционни кафтани, чаена церемония и автентична кухня превърнаха галерия „Гъбенски“ и двора на „Калинчева къща“ в арена на мароканския бит, култура и традиции. Събитието е част от инициативата „Покажи традиция! Подари празник!“, която се организира от посолството на Кралство Мароко, НДФ „13 века България“, Община Трявна и Сдружение „Спектър 21 век“ и се провежда под патронажа на Н.В. Цар Симеон II.

През целият следобед на 5-ти май жители и гости имаха възможност да се потопят в дебрите на мароканската култура и богатство. В изложбената зала на галерия „Гъбенски“ посетителите се запознаха с красотата на Мароко като туристическа дестинация, представена чрез снимкови пана и видеоматериал.

Дворът пред галерията пък бе превърнат в декор на чаена церемония, в която всички присъстващи имаха възможност да се включат. Събитието бе открито от кмета на Община Трявна – Дончо Захариев и бе част от програмата за „Дни на дърворезбата“ 2018. – четете в бр. 18 в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

„Тревненска седмица“ - 24.10.2018

СУ „Петко Рачев Славейков“ домакинства третата международна визита по проекта „Възпитаване на млади еколози“

Международният проект „Възпитаване на млади еколози“ събра учители и ученици от пет ...