Начало / Новини / Красотата на Мароко завлaдя Трявна за ден
„Тревненска седмица“ - 09.05.2018

Красотата на Мароко завлaдя Трявна за ден

Марокански ритми, дефиле с традиционни кафтани, чаена церемония и автентична кухня превърнаха галерия „Гъбенски“ и двора на „Калинчева къща“ в арена на мароканския бит, култура и традиции. Събитието е част от инициативата „Покажи традиция! Подари празник!“, която се организира от посолството на Кралство Мароко, НДФ „13 века България“, Община Трявна и Сдружение „Спектър 21 век“ и се провежда под патронажа на Н.В. Цар Симеон II.

През целият следобед на 5-ти май жители и гости имаха възможност да се потопят в дебрите на мароканската култура и богатство. В изложбената зала на галерия „Гъбенски“ посетителите се запознаха с красотата на Мароко като туристическа дестинация, представена чрез снимкови пана и видеоматериал.

Дворът пред галерията пък бе превърнат в декор на чаена церемония, в която всички присъстващи имаха възможност да се включат. Събитието бе открито от кмета на Община Трявна – Дончо Захариев и бе част от програмата за „Дни на дърворезбата“ 2018. – четете в бр. 18 в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

Тревненска Седмица - Лого

Няма да има увеличение на ТБО през 2019г

56 405 лв. увеличение на разходите за такса битови отпадъци за 2019г. бе ...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!