Начало / Новини / Община Трявна взе участие в международен проект в република Малта
„Тревненска седмица“ - 18.04.2018

Община Трявна взе участие в международен проект в република Малта

УЧЕНИЦИ ОТ СЛАВЕЙКОВОТО УЧИЛИЩЕ И МЛАДЕЖИ ОТ ЦЕНТЪРА ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ ПРЕДСТАВИХА БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ И КУЛТУРА ПРЕД УЧАСТНИЦИТЕ – ПАРТНЬОРИ В ПРОЕКТА – „Културната диверсификация в младежкото поколение – Youth Culture“ бе темата на международния проект, който се реализира в Република Малта. В него взеха участие и представители от Трявна. Организационната дейност и кандидатстването е реализирана от Община Трявна. Евелин Коев и Стела Пенчева са двамата представители от общинска администрация, които освен работата по проекта, се включиха и в мобилната група за Малта.

Финансирането на международния проект идва от Европейския съюз по програма „Еразъм +“. Общо четири града от България, Литва, Полша и Малта участват в изпълнението на проекта. Общото межди градовете – участници е членството им в сдружение „Дузлаж“.

Е. Коев: „По самия проект е работено няколко пъти, доколкото останах запознат били са включени други държави освен България, пробвано е за малко да се работи с държави като Италия,  Испания, Великобритания, но те не са получили финансиране. След това се взема решение, в което да се включат държави, които имат някаква сплотеност помежду си и в тази връзка се обръщат към сдружението „Дузлаж“,  в което нашият град е представител в цяла Европа.” – четете в бр. 14 – 15 в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости