Начало / Новини / ОЧАКВАЙТЕ ЮБИЛЕЙНОТО НИ ИЗДАНИЕ, ПОСВЕТЕНО НА 90-ТА ГОДИШНИНА НА ТРЕВНЕНСКОТО МАШИНОСТРОЕНЕ
ОЧАКВАЙТЕ ЮБИЛЕЙНОТО НИ ИЗДАНИЕ, ПОСВЕТЕНО НА 90-ТА ГОДИШНИНА НА ТРЕВНЕНСКОТО МАШИНОСТРОЕНЕ

ОЧАКВАЙТЕ ЮБИЛЕЙНОТО НИ ИЗДАНИЕ, ПОСВЕТЕНО НА 90-ТА ГОДИШНИНА НА ТРЕВНЕНСКОТО МАШИНОСТРОЕНЕ

На 6 май се навършват 90 години от откриването на първата в Трявна техническа работилница за изработка на резервни части и ремонт на машините на индустриалните предприятия. Нейн собственик е Борис Павлов Хаджисемков. През 1947 г. тя е национализирана под името Държавна машинно-ремонта фабрика „Борис Павлов“, до 1991 г. носи името „Иван Йонков“, до 2007 г. – „Трема“ и от тогава до днес – „ЕМКО“ – фирмата, която е технологичен продължител на дейността на ф. „Трема“. 
По повод значимата годишнина, със съдействието и финансовата подкрепа на фирма „ЕМКО“ ООД, подготвихме специално юбилейно издание на вестник „Тревненска седмица“, в 16 страници, с богат снимков и исторически материал, който проследява хронологията на събитията от далечната 1929 г. до днес. Читателите на вестника ще имат възможност да се запознаят с драматичната съдба на бащата на тревненското машиностроене Борис Павлов, описана в спомените на голямата му дъщеря Елена Мумджиева, които се публикуват за първи път с любезното й съдействие. В специалното ни издание ще откриете още интересни материали за строителството и откриването на т.н. „нов завод“ през 1972 г.; жилищното и социалното строителство, като част от управленската програма и визия на ръководствата на завода през годините; любопитни факти, свързани с култура, изкуство, спорт и социални придобивки; обширен материал за производствената дейност на предприятието от 1929 г. до днес; обобщена информация за значителните по обем инвестиции на фирма „ЕМКО“ ООД и др.
Акцентите в юбилейното ни издание, освен портретите на директорите на завода през годините, които също се публикуват за първи път, са и интервюто с настоящия директор на Обособено производство – Трявна на фирма „ЕМКО“ ООД, инж. Славчо Димиев, Поздравителният адрес от собственика и генералния директор на „ЕМКО“ ООД, г-н Емилиян Гебрев, както и материалът за една от най-емблематичните личности в историята на завода – инж. Никола Стефанов. 
Юбилейният брой подготви: Галина Иванова, ф. „ЕМКО“ ООД
Специалното издание на в. „Тревненска седмица“ ще бъде пуснато в продажба в търговската мрежа на 6 май.

x

Виж още

„ДНИ НА ДЪРВОРЕЗБАТА“ 2019г.

ДНИ НА ДЪРВОРЕЗБАТА 2019г

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ УЧИЛИЩА ПО ПРИЛОЖНИ ИЗКУСТВА, ПОД ЕГИДАТА НА МИНИСТЕРСТВО НА ...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!