Начало / Новини / Предвидените в капиталовата програма на община Трявна за ремонт пътища и улици– кога, къде и докога – разговор с главния инженер в община Трявна – Радостина Пухтова
„Тревненска седмица“ - 24.10.2018

Предвидените в капиталовата програма на община Трявна за ремонт пътища и улици– кога, къде и докога – разговор с главния инженер в община Трявна – Радостина Пухтова

Изпълнението на обектите, заложени в капиталовата програма на Община Трявна за 2018-та година, започна още през месец май с изграждане на укрепителни подпорни стени на три неотложни и опасни участъци. През летните месеци, когато е и ваканцията на учениците, дните бяха използвани за извършването на строително – ремонтни работи по сградите и дворните пространства на трите училища на територията на общината и двете детски градини в гр. Трявна, също част от обектите в Капиталовата програма. Всички дейности по тези позиции са приключили в срок.

След провеждане на обществена поръчка, съгласно ЗОП /Закон за обществените поръчки/, са избрани четири фирми, които да изпълнят позициите, обособени в графите улици и пътища и тротоарни настилки. Към момента ремонтите на тротоарни настилки в гр. Трявна, гр. Плачковци и кв. Божковци са финализирани.

Забавяне в старта на ремонтните дейности по четири от обособените позиции от улици и пътища бе предизвикано от обжалване на обществената поръчка от страна на една от фирмите – участници. Въпреки това към днешна дата договорите с изпълнителите за ремонт на улици и пътища са сключени. Фирмите „Монолит – Т“ ЕООД –Трявна, „Инфрастроежи“ ООД – Севлиево и „Димас“ АД – Габрово вече започнаха работа по изпълнение на спечелените позиции. Всеки от изпълнителите работи по две обособени позиции. Най – общо ремонтните дейности в широк център в гр. Трявна са отредени на „Монолит“ ООД, ремонтите на улици и пътища в другите квартали на гр. Трявна и тревненските села са за „Инфрастроежи“ ООД, а обектите в Плачковци и ремонти на прилежащите пътища към селата се поемат от „Димас“ – АД.

Ремонтите се извършват поетапно, като работата на местата, където има нужда от подмяна на водопроводната система е съвместна с представителите на ВиК – клон Трявна. Така, където се полага нов асфалт, се подменя и водопроводната система при нужда, коментира инж. Пухтова. Освен това затварянето за движение на МПС-та в участъците, които се ремонтират се осъществява съгласно изготвен проект за въвеждане на временна организация на движението и се контролира от комисия, в която участват представители от Общината,  РУ „Полиция“ – Трявна, РСПБЗН и фирмата – изпълнител на обекта, контролира също и сигнализацията  на обходните маршрути.

Въпреки забавеният старт на ремонтните дейности от Община Трявна очакват те да приключат в срок, а именно края на месец октомври.

А в детайли разговаряме с г-жа Радостина Пухтова – гл. инженер към Община Трявна за това коя фирма къде работи, кои обекти са приключили и до кога да очакваме финализирането на тези, по които се работи. – обобщението на всички ремонтни дейности четете в бр. 34-35 в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

Тревненска Седмица - Лого

Няма да има увеличение на ТБО през 2019г

56 405 лв. увеличение на разходите за такса битови отпадъци за 2019г. бе ...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!