Начало / Новини / Предвидените в капиталовата програма на община Трявна за ремонт пътища и улици– кога, къде и докога – разговор с главния инженер в община Трявна – Радостина Пухтова
„Тревненска седмица“ - 24.10.2018

Предвидените в капиталовата програма на община Трявна за ремонт пътища и улици– кога, къде и докога – разговор с главния инженер в община Трявна – Радостина Пухтова

Изпълнението на обектите, заложени в капиталовата програма на Община Трявна за 2018-та година, започна още през месец май с изграждане на укрепителни подпорни стени на три неотложни и опасни участъци. През летните месеци, когато е и ваканцията на учениците, дните бяха използвани за извършването на строително – ремонтни работи по сградите и дворните пространства на трите училища на територията на общината и двете детски градини в гр. Трявна, също част от обектите в Капиталовата програма. Всички дейности по тези позиции са приключили в срок.

След провеждане на обществена поръчка, съгласно ЗОП /Закон за обществените поръчки/, са избрани четири фирми, които да изпълнят позициите, обособени в графите улици и пътища и тротоарни настилки. Към момента ремонтите на тротоарни настилки в гр. Трявна, гр. Плачковци и кв. Божковци са финализирани.

Забавяне в старта на ремонтните дейности по четири от обособените позиции от улици и пътища бе предизвикано от обжалване на обществената поръчка от страна на една от фирмите – участници. Въпреки това към днешна дата договорите с изпълнителите за ремонт на улици и пътища са сключени. Фирмите „Монолит – Т“ ЕООД –Трявна, „Инфрастроежи“ ООД – Севлиево и „Димас“ АД – Габрово вече започнаха работа по изпълнение на спечелените позиции. Всеки от изпълнителите работи по две обособени позиции. Най – общо ремонтните дейности в широк център в гр. Трявна са отредени на „Монолит“ ООД, ремонтите на улици и пътища в другите квартали на гр. Трявна и тревненските села са за „Инфрастроежи“ ООД, а обектите в Плачковци и ремонти на прилежащите пътища към селата се поемат от „Димас“ – АД.

Ремонтите се извършват поетапно, като работата на местата, където има нужда от подмяна на водопроводната система е съвместна с представителите на ВиК – клон Трявна. Така, където се полага нов асфалт, се подменя и водопроводната система при нужда, коментира инж. Пухтова. Освен това затварянето за движение на МПС-та в участъците, които се ремонтират се осъществява съгласно изготвен проект за въвеждане на временна организация на движението и се контролира от комисия, в която участват представители от Общината,  РУ „Полиция“ – Трявна, РСПБЗН и фирмата – изпълнител на обекта, контролира също и сигнализацията  на обходните маршрути.

Въпреки забавеният старт на ремонтните дейности от Община Трявна очакват те да приключат в срок, а именно края на месец октомври.

А в детайли разговаряме с г-жа Радостина Пухтова – гл. инженер към Община Трявна за това коя фирма къде работи, кои обекти са приключили и до кога да очакваме финализирането на тези, по които се работи. – обобщението на всички ремонтни дейности четете в бр. 34-35 в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости