Начало / Новини / „Садху – Живите Светци На Индия“ – Изложба За Една Друга Реалност
„Тревненска седмица“ - 24.05.2017

„Садху – Живите Светци На Индия“ – Изложба За Една Друга Реалност

За десета поредна година Специализираният музей в Трявна се включи в Европейската нощ на музеите. Събитието бе съпътствано с представянето на една по – нетрадиционна изложба. Музеят за азиатско и африканско изкуство отвори врати за фотографиите на индологът Юлиан Ангелов.

Изложбата – „Садху – живите светци на Индия “ – представя 21 фотографии, отразяващи бита и културата на Индия. Специален гост на откриването бе и авторът – Юлиан Ангелов, който е носител на първа награда в раздел „Пътешествия и култура“ на списание „Нешънъл Джиографик“, България.

Освен изложбата, Ангелов представи и презентация, която помогна на всички присъстващи да се потопят в живота на аскетите, да опознаят вярванията им и дълбоките човешки ценности.

Близо два часа авторът на изложбата разказва за своето преживяване в Индия. Там той прекарал половин година, за да изследва живота на местното население.

Юлиан Ангелов: „За мен е удоволствие да ви запозная с една култура, която е много далеч от нашия начин мислене. Много поучително беше всичко, което видях там. Хората в Индия гледат по друг начин на живота, за тях ходенето гол е абсолютно нормално.“ – целият разказ на автора и още любопитни факти от живота на аскетите – на страниците на в. „Тревненска седмица“ бр. 19

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости