Начало / Новини / Художествената галерия в Трявна домакин на изложба на училищата по изкуствата към министерство на културата
„Тревненска седмица“ - 13.06.2018

Художествената галерия в Трявна домакин на изложба на училищата по изкуствата към министерство на културата

Десетки творби на ученици от училищата по изкуствата към Министерство на културата бяха експонирани в художествената галерия в Трявна. Събитието бе част от програмата на Националните Славейкови празници.

Форумът е ежегоден и се провежда в различни градове от страна. А представените творби са отличени в Националния младежки конкурс за изящни приложни изкуства и дизайн.

В рамките на официалното откриване кметът на Община Трявна – Дончо Захариев изрази своята радост, че творбите на учениците се експонират в Трявна. Това бе и поводът, градоначалникът за пореден път да подчертае необходимостта Министерство на културата да съдейства за превръщането на „Дните на дърворезбата“ в Трявна в национален форум, където да бъдат представяни всичките видове изкуства, под егидата на ведомството.

Д. Захариев: „Благодаря на всички преподаватели и творци, на всички онези, които давате душата си за развитието на тези културни стойности, които нашите деца създават. За мен беше изключително удоволствие, когато миналия ден г-н Президента посети Националната гимназия по приложни изкуства, за да оцени стойността и богатството, което ние имаме. А такова богатство има в 23 училище в България. Моето желание е всяка година по време на „Дните на дърворезбата“ продукти от всички училища под егидата на Министерството на културата да бъдат представени в естествен декор на старинния площад в Трявна……“ – четете в бр. 23 в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

„ДНИ НА ДЪРВОРЕЗБАТА“ 2019г.

ДНИ НА ДЪРВОРЕЗБАТА 2019г

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ УЧИЛИЩА ПО ПРИЛОЖНИ ИЗКУСТВА, ПОД ЕГИДАТА НА МИНИСТЕРСТВО НА ...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!