Начало / Къщи за гости / Аджи Минчовата къща

Аджи Минчовата къща

Hotel Photo
Адрес: Трявна, ул.Стефан Караджа 20
GSM: 0888 79 19 19
Лице за контакт: Кръстева
E-mail: niki@scraft.net

Аджи Минчовата къща е разположен на тиха улица в живописния възрожденски град. Къщата целогодишно предлага самостоятелни стаи с всички удобства и условия за Вашата пълноценна почивка и релакс. Настаняване по всяко време на денонощието: седем дни в седмицата.  Стаите: Със спални, двойни и единични легла, климатик, TVкабел, Wi-Fi Ethernet, хладилник, гардероб, хавлии и тоалетни принадлежности. Обособили сме и уютен кът за хранене и тихи игри. В цялата къща имате на разположение интернет достъп. В напълно обзаведеният кухненски бокс на къщата сме Ви предоставили всички необходими електро – уреди и домакински съдове и прибори, за да си приготвите храната самостоятелно. От голямата тераса, с панорамна гледка към приказно красивия град, с индивидуален детски басейн, чадъри и голяма маса за ладни купони, в притихналите вечери, можете да чуете песента на Славейков, която се разнася от Часовниковата кула.
За по-голямо удобство на нашите гости предлагаме и следните допълнителни услуги: Почистване на стаите, събуждане, планински водач, аниматор и Room service. Срещу заплащане, имате възможността сами да наберете цветя, екологично чисти зеленчуци или плодове от селската градина на Аджи Минчовата къща, както и да положите грижи за тях или да получите умения и съвети за отглеждането им. ВСИЧКО Е ВАЖНО! ….спокойна атмосфера с персонал, който предлага на гостите си дискретност, лично отношение и грижа! Работим с индивидуални туристи и с групи. Гостите съчетават комфорта с домашния уют и приятна, спокойна атмосфера, гостоприемство и приятелско отношение. Можете да резервирате отделни стаи, а ако търсите повече самостоятелност – можете да наемете цялата къща, оборудвана с необходимите удобства за пълноценен престой. Къщата е с двор и детски кът за игри на малчуганите. Любимо място на нашите гости е масата под лозницата и суетенето около барбекюто. В непосредствена близост до къщата има детска площадка, борова гора с еко пътеки и извор с бистра, леденостудена планинска вода. През зимата непосредствено до къщата има 300 метра пързалка а шейните раздаваме безплатно.
Аджи Минчовата къща отстои на 3 минути от църквата Св.Георги Победоносец, най-големия супермаркет в града и заведения за бързо хранене и махани.
Като допълнителни услуги Ви предлагаме – доставка на закуска, обяд, вечеря и напитки, по Ваше желание след предварителна заявка.
В Трявна ще се насладите на девствената природа, чистия въздух и кристално чиста вода с риба в реката и Тревненското езеро. Климатът е мек и безветрието е типично за Тревненската долина. Лятото е прохладно а въздухът е свеж от полъха на горите.  Мястото е подходящо за отмора, туризъм, разходки, спорт, излети в планината, лов, риболов, каране на велосипеди, ски, шейни. За Вашето разнообразие предлагаме под наем: планински и детски велосипеди, скейборди, тротонетки, федербали и други спортни пособия.

РАЗПОЛОЖЕНИЕ И МЕСТНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ:
Аджи Минчовата къща е в центъра на града – на 7 минути пеша от атрактивната Часовникова кула.
Близки областни центрове са Габрово-17 км., В.Търново-40 км., Ловеч-100км., Плевен 120 км., Ст.Загора-100км.
Трявна е богата на архитектурни и исторически забележителности. Етнографски комплекс ”Възрожденска Трявна”, с улицата на занаятите, Ви пренася през годините, времето спира и ставате част от „Онова време“.
Комбинацията от Старопланинска природа и богата история превръща град Трявна в един от най-популярните и желани градове за селски, еко, религиозен и културно-исторически туризъм. История и самобитност лъхат от всяка уличка, дюкян и механа. Часовниковата кула, гърбавият мост, старото школо и останалите емблематични за града архитектурни и исторически паметници привличат туристи от цял свят през всички сезони на годината.
Районът на Трявна е истински рай за билкари и гъбари, за любители на горски плодове. Поддържано и грижливо зарибявано от местното дружество, Тревненското естествено езеро задоволява изискванията на риболовците за разнообразни видове риба.
Трявна е основен изходен пункт за екскурзии до пещерата Змеева дупка край Трявна, пещера Бачо Киро, Етнографски комплекси Етъра и Боженци, за Дряновски, Присовски, Плаковски, Мердански, Петропавловски, Къпиновски, Преображенски, Килифаревски и Соколски манастири. Крепостта ”Царевец” във Велико Търново, ”Дом на хумора и сатирата” в град Габрово, връх Бузлуджа, храм паметника ”Шипка” на връх Столетов и други.
В Трявна всяка година се провеждат: Славейкови празници, Фестивал на самодейните театри, както и Фестивал на алтернативното кино. В края на месец юли – Международен фолклорен фестивал,в програмата на който са включени Танцов ансамбъл „Трявна” – България, Танцово училище „Макконъл” – Канада, Балет „Фолклорико де Паипа” – Колумбия, Фолклорен балет „Оризаба” – Мексико и още много участници от различни краища на света. ФОЛКЛОРЕН СЪБОР ”КАПИТАН ДЯДО НИКОЛА” в ТРЯВНА се организира от Народно читалище “Капитан дядо Никола – 1927” – Трявна, кв. Божковци и се провежда последните дни от месец август. Фестивала е традиционен с мотото: “Аз сега покачвам звънче, което след време ще стане камбана”. Събитието дава възможност на участниците да съчетаят творческите си изяви с кратък отдих и културен туризъм. По време на Събора се събират над 700 творци на народното творчество от цяла България, които в рамките на три дни представят традиционни форми на изява на различните изкуства, като музика, танци, представяне на обичаи и други.
Ако сте любители на невероятните усещания, елате в Трявна за – кръг от състезанието OFFRoad.
До Трявна се стига: 370км от Варна – през Велико Търновo; 200км от Бургас – през Гурково – Хаин Боаз и Вонеща вода, 200км от София – през Севлиево и Габрово; 150км от Пловдив – през прохода Шипка и Габрово.
Колкото и да са на брой вашите деца – винаги сте Добре Дошли при нас. За пристигащи туристи с влак или автобус: Посрещане и безплатно транспортиране с автомобил на Аджи Минчовата къща. Нашите гости – остават наши Приятели и ни посещават отново!
Резервирайте сега на нашите телефони !

ЧУВСТВАЙТЕ СЕ ВАЖНИ ГОСТИ!

  • Климатик
  • Безплатен интернет достъп
  • Паринг
  • Телефон
  • Телевизор
  • Мини бар
  • Баня с душ кабина
  • Детски басейн
  • Детски кът
  • Детска площадка
  • Балкон / Тераса
  • С панорамен изглед
  • Планински изглед
  • Румсървис
  • Механа
  • Кухня
  • Хладилник
  • Лятна градина
  • Двор
  • Барбекю
  • Автоматична пералня
  • Кърпи и чаршафи на разположение
  • Самостоятелен санитарен възел
Книга за гости на Аджи Минчовата къща
x

Виж още

Комплекс ,,Валди Хил'' - Трявна

Комплекс ,,Валди Хил“

Ако търсите спокойствието и тишината от забързаното ежедневие. Заповядайте при нас намираме ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости