Начало / Новини / Благотворителност в ОУ “Проф. Пенчо Николов Райков“

Благотворителност в ОУ “Проф. Пенчо Николов Райков“

В навечерието на патронния си празник – 6 декември, когато се навършват 150 години от рождението на Пенчо Райков, училището, носещо с гордост неговото име, благодари на всички, включили се в дарителската кампания, обявена от колегията на 15 септември.

Родители, учители и ученици, съпричастни с бедствията, сполетели Варна, Мизия и други български градове, откликнаха на призива на педагогическия колектив и събраха 118 лв., както и 40 лв. по линия на БЧК в помощ на пострадалите от наводненията.

Отдел „Закрила на детето“, Център „Обществена подкрепа към SOS“ предложи социална услуга безплатен обяд за 6 ученици от 2 многодетни семейства, както и пари за закупуване на зимни дрехи и обувки за децата. Педагогическата колегия на общо събрание взе решение да подпомогне други 3 ученици, също от многодетно семейство, с безплатни обяди в ученическия стол. Средствата са от предходни благотворителни акции на училището.

 

На обща родителска среща колективът на основното училище отправи призив към родителите за събиране на дрехи и обувки за ученици от социално слаби семейства. Много родители откликнаха и така бяха подпомогнати много нуждаещи се деца в училището.

Изказваме специални благодарности на Георги Кънев Кънчев, чието дете учи във втори клас в училището, който дари сумата от 200 лв., които ръководството да оползотвори по усмотрение за социални дейности в подкрепа на нуждаещи се деца.

Колегията на Основно училище „Проф. П. Н. Райков“ изказва искрена благодарност към всички тези тревненци, запазили в себе си духа на благотворителността, дух, който предава на поколенията бащата на Пенчо Райков – Никола, един от най-големите благодетели на Трявна.

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости