Начало / Новини / Борислав Борисов – Кмет на Кметство Плачковци:
бр. 14/13 април 2016 г. на в. „Тревненска седмица“

Борислав Борисов – Кмет на Кметство Плачковци:

За мен, като кмет, водещи са исканията и потребностите на хората
По повод стоте дни управление на новата власт, които изтекоха в средата на февруари, разговаряхме и с кмета на Кметство Плачковци Борислав Борисов, който не скри разочарованието си от факта, че „не взема генералните решения сам“. Но дали това е единственото разминаване между неговите очаквания и заобикалящата действителност, ще разберем от интервюто с новия кмет на Плачковци, който за разлика от предшествениците си, е човек без политически опит. За съжаление, интервюто с новоизбрания кмет на Трявна Дончо Захариев не се състоя, поради факта, че точно, когато беше насрочено, бях заета с макета на вестника, а след това г-н Захариев отказа разговор поради многобройните си ангажименти.
Г-н Борисов, да започнем с малко статистика. Колко са жителите на кметството към момента, какъв е броят на новородените, починалите и на двойките, сключили граждански брак в Плачковци през миналата година?
Към момента, по данни на официалната статистика, на територията на кметството живеят 1600 души. За изминалата година са се родили четири бебета, а починалите са 35. Нямаме сключени бракове в Кметство Плачковци, но има двойки, които са предпочели да си кажат заветното „да“ в Трявна. За съжаление, данните са стряскащи, но не са по-различни от тези за Трявна или за цялата страна. Ниският жизнен стандарт е проблем и за Плачковци, както и липсата на условия за реализация на младите хора, поради което доста плачковчани напуснаха родния си край и заминаха да търсят щастието си в чужбина или в по-големите градове. Затова, всички ние – Община, Общински съвет, Кметство, трябва да търсим начини да привлечем обратно тези хора, както и нови инвестиции, които да създадат нови работни места. Това трябва да бъде и основният приоритет в работата ни през мандата, защото от него зависи и бъдещето на общината.
четете в бр. 14/13 април 2016 г. на в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости