Начало / Новини / ВКЛЮЧИ СЕ В ПОЧИСТВАНЕТО НА СТАРА ПЛАНИНА! 13-20 ЮЛИ

ВКЛЮЧИ СЕ В ПОЧИСТВАНЕТО НА СТАРА ПЛАНИНА! 13-20 ЮЛИ

МЕСТА ЗА ЧИСТЕНЕ

1. Екопътека с. Бъзовец – м. „Стената“ – община Трявна, област Габрово

Дата: 13 юли 2013 г. Начален час: 10:00

Допълнителна информация : Изходен пункт – сградата на Община Трявна. Продължителност на маршрута 30 мин от ж.п. спирка Бъзовец през върховете Малък и Голям чукар до връх Бъзовец и Стената. Живописен маршрут, заобикалящ върховете Малък и Голям чукар, до връх Бъзовец на север. Оттам на запад се стига до Стената – истински природен феномен, от който се открива цялата красота на Тревненска Стара планина и Предбалкана. На връх Бъзовец е изграден голям заслон с камина, а на върховете Малък и Голям чукар са разположени пейки с масички и малък заслон за отдих. Осигурени ръкавици, чували и транспорт до местата за почистване. При лошо време акцията ще се проведе на 14 юли.

2. Екопътека с. Кръстец -с. Бъзовец – община Трявна, област Габрово

Дата: 13 юли 2013 г. Начален час: 10:00

Допълнителна информация : Изходен пункт – сградата на Община Трявна. От ж.п. спирка Бъзовец през параклис „Св. София, Вяра, Надежда и Любов”, параклис „Св. Иван Рилски”, „Царски кладенец”, гара Кръстец. Продължителност: 1.30ч. От спирката по стръмната пътека се стига до параклис „Св. София, Вяра, Надежда и Любов”. Около него също е изграден голям заслон с камина и детска площадка. През вековната букова гора се стига до параклис „Св. Иван Рилски” и връх Кръстец, заслона „Царски кладенец”. На всички места с панорамни гледки са изградени пейки с масички за отдих. Осигурени ръкавици, чували и транспорт до местата за почистване. При лошо време акцията ще се проведе на 14 юли.

За координатор на проявата от страна но общинска администрация е определен инж. Веселин Колев, който отговаря на телефон 0677/ 6 24 96 или на GSM: 0896 694 292.

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости