Начало / Новини / Възпитаник на НГПИ „Тревненска школа” взе участие в международния симпозиум по дърворезба в побратемения ни град Бриенц
„Тревненска седмица“ - 26.07.2017

Възпитаник на НГПИ „Тревненска школа” взе участие в международния симпозиум по дърворезба в побратемения ни град Бриенц

Планина, чист въздух и красива природа… Трявна – да, но не само. Добавяйки майсторството да изваеш от дървото красиви фигури и пак в съзнанието ни изплува нашата Трявна, но не само. Това е връзката – тази силната, дългогодишна връзка, крепяща се здраво между Трявна и Бриенц. Две далечни места, но обединени от общото – изящество и красота, вплетено в природа и изкуство.

Именно тези черти на двете общини са обединяващи, те устояват в годините и запазват една дружба. И няма тревненец, който не е чувал за Бриенц. И всички знаем за онези топли чувства, които таят жителите на швейцарския град към нас, за онези мигове, в които са подавали ръка, за силното и трайно побратимяване на двете Общини.

Именно там, сред огромни планини, край брега на едноименното езеро Бриенц за ––– поредна година десетки творци от цял свят се събират, за да покажат своя талант да превръщат дървото в образ.

Зареден с въображение, в началото на месец юли за Бриенц заминава и 27 – годишният Цветомир Христов. Родом от Габрово, младият мъж прохожда в дърворезбата именно тук в НГПИ „Тревненска школа”. Пристигайки в Бриенц, той онемява от красотата, от гостоприемството, от отношението. – подробности за участието на Цветомир четете в бр. 28 в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости