Начало / Новини / В деня на народните будители удостоиха със званието „Почетен гражданин на Трявна” Вера Христова и Митю Калчев

В деня на народните будители удостоиха със званието „Почетен гражданин на Трявна” Вера Христова и Митю Калчев

Тържествата по повод деня на народните будители в Трявна започнаха с поднасяне на цветя пред барелефите на Пенчо Райков и поп Йовчо, бюстовете на Петко и Пенчо Славейкови, паметната плоча на проф. Кънчо Цанев в НГПИ „Тревненска школа”, паметниците на Петко Славейков и Пенчо Славейков. След това от възрожденския площад с Часовниковата кула тръгна шествие от ученици, деца от детските градини, представители на Общинската администрация, Специализирания музей, НЧ „Пенчо Славейков 1871”, граждани и гости, което се отправи към паметника на Ангел Кънчев. На площада пред родната къща на революционера се състоя и празничната програма, в която взеха участие деца от ОДЗ „Калина”, ЦДГ „Светлина”, танцов ансамбъл „Трявна” и РК „Традиция”. Кратко слово по повод празника произнесе Кольо Дабков – ст. експерт „Култура, образование, спорт и здравеопазване” в Общината. Венец пред паметника на Ангел Кънчев поднесоха кметът на Трявна инж. Драгомир Николов и председателя на ОбС д-р Нели Цанева, цветя положиха и родолюбиви граждани.

 

По-късно в препълнената зала „Дръзновение” се проведе тържествената сесия на Общинския съвет за удостояването на двама именити тревненци със званието „Почетен гражданин на Трявна” – известната поетеса, журналистка, краевед и публицист Вера Христова и зам. председателя на ТД „Планинец” и Председател на клуба на ветераните туристи Митю Калчев.

 

четете в бр. 35/5 ноември 2014 г. на в. „Тревненска седмица”

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости