Начало / Новини / Да ни е честита!

Да ни е честита!

Да ни е честита Новата 2016 г.! много пожелания си изрекохме. Годината е нова, но дертовете ни са стари. Хеле най-големият от всички – безпаричието. Като почнем от бедния пенсионер, та до националния бюджет. Пари няма, но заплатите на депутатите и съдебните служители се покачиха и то не с левчета. Но за бедните пенсионери, здравеопазването, образованието и други сектори пари няма. Чета във вестник „Жълт труд” констатациите на видни професори и наши известни личности. Чета и си мисля за думите на входа на Дантевия ад: „Надежда всяка тука оставете!”

 

„У нас няма почва за демокрация” (проф. Огнян Герджиков), „България е една от най-бързо оглупяващите държави в Европа” (д-р В. Стефанов), „Корупцията е бич за родната икономика” (Мика Зайкова – икономист), „Стомахът е новия ни господ” (отец Боян Саръев). А един от най-страшните въпроси е дали ислямизираща се Турция цели териториални придобивки от България чрез опитите да ръководи българските мюсюлмани?!

Българският народ отдавна е омаймунен, така че годината на маймуната ще му допадне. Ние свикнахме да живеем с парадокси. Накъдето и да погледнеш, все тях виждаш. Вместо на бедните, държавата дава на богатите. За празниците в западните държави се намаляват цените, а у нас ги увеличават. На учениците по-малка ваканция от депутатите, за да отпразнуват спокойно Йорданов и Иванов ден. Хиляди шофьори без книжки кръстосват България, други се дрогирват. Времето и то се обърка, посрещнахме пролетна Коледа. Менте алкохол взе жертви. Отвсякъде ни дебне злото. Даже и многото кукери не могат да го прогонят.

В една своя статия (XII.1875 г.в. „Знаме”) Ботев казва: „Чашата на народните страдания е отдавна вече преляла, но ти, (народе) види се не си способен за друго нищо, освен да бъдеш роб и да търпиш на шията си такъв унизителен хомот, какъвто не би търпели и най-мирните животни…”. Но, както казва в статията си Ботев: „И така да живее българският народ!”

ДА НИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА ГОДИНА!

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости