Начало / Новини / Два отбора взеха участие в архитектурен пленер „Минало в бъдещето“ 2018
„Тревненска седмица“ - 25.04.2018

Два отбора взеха участие в архитектурен пленер „Минало в бъдещето“ 2018

За втора поредна година в Трявна се организира архитектурен пленер под наслов „Минало в бъдещето“. Идеята е студенти по архитектура да прекарат няколко дни в нашия град, имайки нелеката задача да предложат конкретни архитектурни решения на наболели проблеми.

За целта освен собствените си знания, студентите разчитат и на прекия контакт с гражданите, които от първо лице разказват за своите виждания и представи за развитие на населеното място.

Организацията на пленера е дело на арх. Константин Брънеков съвместно с Община Трявна.

В тазгодишното издание на пленера участие взеха два отбора всеки в състава си с по трима души. Всички участници са настоящи студенти във ВСУ „Любен Каравелов“. Задачата на кандидат – архитектите бе свързана с разрешаването на проблема по отношение на пресичането на пешеходен с автомобилен поток в три конкретни зони на старинната ни улица.

Арх. К. Брънеков: „Идеята изобщо на архитектурния пленер „Минало в бъдещето“ е да ни даде основи – едни опорни точки на нас, като общински съветници и като община, които да ги използваме в разработването вече на технически проекти, с които да успяваме да облагородяваме нашия красив град. Тази година задачите надграждат миналогодишния архитектурен пленер.  Миналата година задачата беше много по-общите – разглеждаше централната градска част, а сега се разглеждат точно три отделни места по старинната улица двата екипа се разработили всеки от тях по един вариант.“ – бр.16 в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости