Начало / Новини / Два поредни протеста на „ЕМКО” – бяха ли чути работниците?!
„Тревненска седмица“ - 04.10.2017

Два поредни протеста на „ЕМКО” – бяха ли чути работниците?!

Два поредни протеста на фирма „Емко” през изминалата седмица. Вече втори месец стотици семейства, работещи във военния комплекс на предприятието се страхуват за своето препитание. За пореден път хората излязоха на улицата, за да поискат лиценза на „Емко” да бъде върнат.

На 29 – ти септември /петък/ служители и работници на „Емко” от производствените площадки в Трявна и с. Белица се събраха пред НЧ „Пенчо Славейков” в града, за да покажат своето единство в борбата за запазване на работните си места. Този път служителите бяха подкрепени и от своите колеги от Монтана. В протеста взеха участие и представители на „Дунарид” – Русе, които показаха своята ясна позиция в подкрепата на исканията на своите колеги от „Емко”.

За пореден път ръководството на дружеството, служители и работници подчертаха, че са потърпевши от целенасочени атаки срещу тях. За пример бяха дадени и част от предписанията за безопасност, направени от компетентните проверяващи органи като неправилно представяне на служителите, чрез техните баджове и редица други. Протеста бе подкрепен и от много граждани в Трявна и представители на местната власт.

На 2 – ри октомври протестиращите отново излязоха на улицата, но в столицата. Вторият протест в София бе пред Министерски съвет. След бурни скандирания „оставка” се стигна и до така желания диалог между ръководството на „Емко” и Министъра на икономиката – Емил Караниколов. – подробности бр. 34 в. „тревненска седмица“

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости