Начало / Новини / Засилен интерес към проблемите и бъдещето на ПП „Българка”

Засилен интерес към проблемите и бъдещето на ПП „Българка”

На 13 ноември в Трявна бе открит информационен щанд на кампанията „Искаме да ви чуем!”, която е част от процеса по изготвяне на План за управление на Природен парк „Българка”. Задължителна част от него е информирането на обществеността. По този повод с гражданите, които посетиха щанда, бе проведена и кратка анкета за основните обществени нагласи, проблеми и решения, свързани с природния парк.

 

Разработването на Плана цели да допринесе за опазването на природата и ландшафта, както за балансираното използване на рекреационните възможности и природните ресурси на защитената територия. Дейността е финансирана по ОП „Околна среда 2007–2013 г.”, в рамките проект: „Разработване на ПУ на ПП „Българка“. Възложител на дейността е Дирекцията на ПП „Българка”, а изпълнител е Обединение „Българка – 2013”.

«Информационната кампания е първата стъпка в посока изготвяне на Плана за управление на парка – уточниха Надежда Максимова и Нели Арабаджиева от Обединение «Българка – 2013». – След това ще има и обществени обсъждания на база на вече изготвения план. В момента идеята е да сондираме общественото мнение, тъй като местните хора също имат голямо участие при създаването на един природен парк».

 

(повече четете в бр. 37/20.11.2013 г. на в. „Тревненска седмица”)

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости