Начало / Новини / За втора година в Трявна се проведе международният футболен турнир „west football arena challenge cup“
„Тревненска седмица“ - 18.04.2018

За втора година в Трявна се проведе международният футболен турнир „west football arena challenge cup“

За втора поредна година Трявна е домакин на международния футболен турнир WEST FOOTBALL ARENA CHALLENGE CUP. Четиридесет и два детски футболни отбора от България, Сърбия и Румъния се включиха в тазгодишната надпревара.

В рамките на четири дни в периода от 12-ти до 15-ти април спортните комплекси в Трявна и Плачковци се превърнаха в арена на детския футбол. В международния турнир взеха участие деца на възраст от 9 до 12 години. Разделени в четири възрастови групи децата показаха отлична спортна форма, добра подготовка и майсторско владеене на топката.

Организаторите на турнира са категорични, че Трявна е едно най- добрите места за подобни спортни мероприятия от такъв мащаб, а причината – възможността да бъдат съчетани спорт, отдих и култура на едно място.

Илко Станчев – организатор: „Ние правим детски турнири в продължение на четири години на различни места. Но какво ни кара да го правим всяка година в Трявна?! Ще Ви кажа – ние сме говорили с Бруно / също организатор/ много за отношението на хората как приемат самите участници, самото участие в турнира – тук с тази история и с тези забележителности хората, които идват да участват на турнир с малки деца, тоест техните родители, се вливат в тази история и в тази забележителност и тука остава хармонията. Не са блокове или големи бетонени стадиони, където хората да са концентрирани само върху играта на децата и да се вижда нормалната агресия, която последните години се вижда. Тук самата обстановка разполагам хорската душа малко по да погледне с умиление към децата, именно затова сме тук за втори път.“ – какво е крайното класиране четете в бр. 14 – 15 в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости