Начало / Новини / КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА ВРЪЧИ ГРАМОТИ ЗА НАЙ-ПОСЕЩАВАНИ МЕСТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ ЗА ИЗМИНАЛАТА 2018-та ГОДИНА

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА ВРЪЧИ ГРАМОТИ ЗА НАЙ-ПОСЕЩАВАНИ МЕСТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ ЗА ИЗМИНАЛАТА 2018-та ГОДИНА

За поредна година ръководството на Община Трявна поощрява коректните данъкоплатци от туристическия бранш. Разделени в три категории – „семеен хотел“; „къщи за гости“ и „стаи за гости“ отличените обекти са избрани на база съотношението на натовареност на легловия им капацитет. В категория „най-посещавана къща за гости за 2018-та“ бе отличена – къща „Савина“, „най- посещавани стаи за гости“ – „Възрожденци“. „Най-посещаван семеен хотел“ за изминалата година е х-л „Комплимент“.
Коректното отчитане и внасяне в срок на туристическия данък за 2018-та година е довело и до сериозни постъпления в общинската хазна, възлизащи на около 57 хил. лв. коментира Теодора Петкова от „Местни данъци и такси“.
По време на награждаването кметът Дончо Захариев подчерта важността от подобна коректност на представителите на туристическия бизнес по отношение на реалното деклариране на своите гости, като допълни, че това позволява на общината да организира все повече културни мероприятия, с което да се увеличава ежегодно туристопотока.
Подробности по темата очаквайте в следващия брой на в. „Тревненска седмица“.

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости