Начало / Новини / Кой има право да участва в заседанията на Общинския съвет и защо директори на дирекции в Общината напуснаха последната сесия?

Кой има право да участва в заседанията на Общинския съвет и защо директори на дирекции в Общината напуснаха последната сесия?

На 28 юли се проведе единадесетото заседание на Общински съвет – Трявна. Преди гласуването на дневния ред от 11 точки и още пет допълнителни, д-р Нели Цанева от МК „Утре“ поиска думата и заяви, че практиката да се внасят допълнителни точки, напоследък се превръща в традиция. Тя допълни още, че много от съветниците получават допълнителните предложения преди самото заседание и нямат време да се запознаят с тях и поради това ще гласува „против“ те да станат част от дневния ред на заседанието. Веднага след това думата поиска съветникът от МК „Промяна“ инж. Людмил Бучев, който заяви, че подкрепя думите на колежката си от МК „Утре“ и тази практика на Администрацията, не бива да се превръща в традиция. След това той обяви, че настоява за „тълкувателно решение“ по въпроса – кой, освен съветниците, има право да участва в заседанията на Общинския съвет…

четете в бр. 30-31/3 август 2016 г. на в. „Тревненска седмица“

 

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости