Начало / Новини / Майсторът е дошел при майсторите

Майсторът е дошел при майсторите

Разбира се, мога да кажа, че това беше един невероятен спектакъл Вярно е, но не е достатъчно. Не за първи път тревненската  публика е възхитена от играта на нашите артисти – любители. И ако има нещо ново, то е пиесата на големия хърватски писател Миро Гавран – драматург, прозаик и издател, автор на повече от 30 пиеси, преведен на 25 езика. Това е от електронната справка за него, а от справката в Трявна научаваме, че това е първата постановка по негова пиеса в нашия град.

 

Публиката с право очакваше на 4 декември първото по-значително събитие в празничната програма на Община Трявна – театралното представление  “Жена ни е … светица” по пиесата на Миро Гавран. Под режисурата на Николай Узунов се е получило едно динамично, пълно с ирония и доброта представление, което предизвикваше спонтанния смях на публиката. В главната роля блестеше, както и в други постановки досега, д-р Светла Модева. Партнираха й достойно Христо Славчев и Димитър Андреев. Много са почитателите  на тревненския театрален колектив при читалище ”П. Славейков” 1871”, които споделят, че често гостувалите при нас столични артисти се представят неочаквано и разочароващо слабо. Дали пък не мислят, че ние тук, като дълбока провинция, не разбираме от  високо изкуство, казват си хората.

Хърватския писател е майстор на пиеси – творения, които поглеждат с намигване и добродушен смях и ирония на семейния живот: ”Мъжът на жена ми”, “Мъже под чехъл”, “Търси се нов съпруг”, “Жена ми е… светица” и др. Тук, в Трявна, той е намерил майстори за сценично претворяване на едно от тези творения. А ние, зрителите, сме очаровани от тази щастлива среща.

Вера Христова

Снимка: Александра Иванова

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости