Начало / Новини / Международна среща на партньорите по проекта „Технологично-базирано обучение по социално предприемачество на чужд език“

Международна среща на партньорите по проекта „Технологично-базирано обучение по социално предприемачество на чужд език“

На 9 и 10 декември в Трявна се проведе първата международна среща на партньорите по проекта SET2CLIL или. Той е стратегическо партньорство по програма Еразъм+ в областта на професионалното образование и обучение и предлага иновативен подход „3 в 1“ – транснационална европейска програма за придобиване на умения по социално предприемачество, дигитални компетентности и чужд език в рамките на един единствен курс. По този начин се пести основния ресурс учебно време и се гарантира придобиването на умения и компетентности, валидни във всички европейски държави.

Координатор на проекта е „Инфоцентър“ ЕООД – Трявна, а партньорството, което представлява  консорциум от НПО, девическо училище, консултантска компания, колеж за подготовка на учители и Център за професионално обучение, включва още 4 европейски организации от Румъния, Турция, Испания и Република Ирландия. На срещата в Трявна бяха обсъдени въпроси, свързани със създаването на крайните интелектуални продукти – Учебна програма, хранилище с електронно-базирани учебни материали, Наръчник за преподаватели. На 10 декември партньорите по проекта се срещнаха и с кмета на Трявна Дончо Захариев, за да представят целите на проекта и да потърсят подкрепа от местните власти. Те имаха възможност да посетят местните забележителности и да се срещнат с представители на местната общност. 

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости