Начало / Новини / МЕЖДУ СЦИЛА И ХАРИБДА

МЕЖДУ СЦИЛА И ХАРИБДА

Тези, които са чели за пътешествията на Одисей, ще се сетят за двете чудовища Сцила и Харибда, между които трябва да мине древногръцкият герой с корабите си. И двете са еднакво страшни и свирепи, но хитроумният Одисей ги преодолява.

Сетих се за тях, защото България в момента е на същия хал. Вътре в държавата вилнеят  задкулисни сили, /наследници на Политбюро и ДС/, имащи икономическият потенциал да разиграват цял народ. Тази орда от престъпници, покровителствана от високите етажи на всяка власт, се превърна в държава в държавата. Официалната /истинската/ ни държава бере душа и не може да се справи с тези родни капиталисти, свързани с престъпни групировки и чужди интереси. От десетилетия сме в задушаващата им прегръдка, от която трябва да се освободим, ако искаме децата ни да живеят добре. Наистина е време да се яви нов Стамболов, комуто липсва слагачеството и отцепродаването, но да има държавническо мислене и силна воля. Ще припомня думите на Ст. Стамболов: “ Не е ли по-добре за наший народ, не е ли по-разумно за нашата политика… правителството и народа да си гледаме работата, без да се унижаваме пред когото и да е,…без да чакаме помощ за нашите народни стремления от там, гдето помощта си много скъпо продават?” Английският дипломат Дж. Бюканън казва: “Аз бих искал в моето отечество да се ражда на сто години по един Стамболов”.

 

Ще кажа само: Властници имаме, но държавници нямаме. Не ни стига това, ами извън България се разиграва страшен сценарий. “Ислямска държава” гледа към Европа с фанатични амбиции. Това напомня варварските нашествия към цивилизования Рим. Стотици хиляди бежанци /сигурно и джихадисти сред тях/ от Азия и Африка напират към европейските държави. Джихадистите точат зъби за Лондон, Рим, дори и Истанбул. Призовават за атентати в тези градове. Бежанската вълна провокира крайнодясната Националдемократическа партия в Германия, казано направо нацистките идеи на Хитлер. Сред този въртоп България е като буфер за Западна Европа, както някога при Османското нашествие. Как ще се опазим, един Господ знае.

Как ще минем между двете чудовища Сцила и Харибда?! Ще се намери ли български Одисей да ни преведе?!

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости