Начало / Новини / Най-добрите спортисти за 2017 в Община Трявна бяха отличени на официална церемония
„Тревненска седмица“ - 10.01.2018

Най-добрите спортисти за 2017 в Община Трявна бяха отличени на официална церемония

Петнадесет млади спортисти от Община Трявна бяха удостоени с награди за своите постижения през изминалата 2017 – та година. Церемонията по награждаването се състоя в МФЗ „Дръзновение“ на 28 – ми декември.

Наградите „Спортист на годината“ са организирани от Община Трявна. Инициатори на събитието са кметът на Общината – Дончо Захариев и зам. кмета – Николина Николова. Инициативата има за цел да възобнови една позабравена традиция, с която в края на отминаващата година се прави равносметка за постигнатото в спорта.

Последната подобна инициатива за „спортист на годината“ е била провеждана преди 32 години през 1985-та.

Официални гости на събитието бяха кметът и зам. кметът на Община Трявна – Дончо Захариев и Николина Николова; председателят на Общински съвет – Трявна – Силвия Кръстева, председателят на федерацията по баскетбол и почетен гражданин на Трявна – Георги Глушков, част от лауреатите от последно награждаване за Спортист на годината през 1985г., сред които Пенчо Пенчев – баскетболист, Николай Маринов – баскетболист, Васил Станев – футболист, Теменужка Згрипарова– баскетболистка, както и Полина Слави Янкова – бивш национален състезател по баскетбол, родена в Трявна и  Илия Българов – тенисист, участвал като юноша в тенис турнира Уимбълдън, трикратен участник в Европейското първенство за ветерани индивидуално и по двойки и трикратен победител. – бр. 1 в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости