Начало / Новини / Няма да има сливане на СУ „Ангел Кънчев” и оу „проф. Пенчо Райков”

Няма да има сливане на СУ „Ангел Кънчев” и оу „проф. Пенчо Райков”

Един астрономически час, изпълнен отново с разпалени дебати по казуса за сливането на СУ „Ангел Кънчев” гр. Плачковци; кв. Касовци и ОУ „Проф. Пенчо Райков” гр. Трявна – така протече сесията на Общинския съвет, провела се на 15.05.2017г.

Крайният резултат от гласуването бе седем гласа в подкрепа на предложението и шест гласа против. Това оформи и крайното решение, че няма да има новосъздадено училище, което да обединява СУ „Ангел Кънчев” и ОУ „Проф. Пенчо Райков”.

Припомняме, че на 03.05.2017г. бе проведено извънредно заседание на Общински съвет Трявна с дневен ред от една точка  за вземане на решение относно промяна в статута и финансиращия орган на Средно училище “Ангел Кънчев“ – гр. Плачковци кв. „Касовци”. В очакване на писмени становища на всички заинтересовани страни по казуса, заседанието бе отменено за 15.05.2017г.

На последното заседание писмени становища бяха представени. Такова обаче липсваше от страна на Регионалното управление по образованието – Габрово. Това не остана незабелязано от страна на повечето общински съветници, които изказаха своите възмущения. – подробности за хода на заседанието и как се стигна до крайното решение четете на страниците на в. „Тревненска седмица“ бр.19

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости