Начало / Новини / Отбелязахме 140 години от освобожбението на Трявна и Плачковци
„Тревненска седмица“ - 26.07.2017

Отбелязахме 140 години от освобожбението на Трявна и Плачковци

С панахида и курбан бе отбелязана 140 – годишнината от Освобождението на Трявна и Плачковци от турско робство. Общоградските тържества започнаха с поднасяне на цветя пред паметника на загиналите за обединението на тревненци, намиращ се до музеяна Азиатското и африканско изкуство в града. Представители на местната власт, официални гости, музейни работни, жители и гости на Общината засвидетелстваха уважение и почит към паметта и саможертвата на героите.

Честванията продължиха в Кметство Плачковци с панихида за упокоение душите на загиналите войници, отслужена от отец Людмил Малев. Официални гости на събитието бяха кметът на Община Трявна – Дончо Захариев, зам. кмета Николина Николова, зам. областния управител на Област Габрово – Мария Пенева, кметът на Плачковци – Борислав Борисов, Иван Пиворчук – Вицеконсул на  Генералното консулство на Русия в Русе, Павел Журавльов – Директор на Руски културно – информационен център, Борис Николов – Председател на Съюза на военноинвалидните кооперации и главен координатор на Национална инициатива „Една детска сълза, една молитва“, Даниела Тронкова – секретар на Съюза на военноинвалидните кооперации, Младен Станев – зам. председател на Дружеството за приятелство Русия – гр. Варна.

Първи думата взе кметът на Община Трявна – Дончо Захариев, който подчерта значимостта на руския народ в освобождението на Отечеството ни. – бр. 28

в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости