Начало / Новини / От МК „Пряка демокрация“ настояха пред Областния управител за цялостен ремонт на пътищата за Дряново и Вонеща вода
бр. 14/13 април 2016 г. на в. „Тревненска седмица“

От МК „Пряка демокрация“ настояха пред Областния управител за цялостен ремонт на пътищата за Дряново и Вонеща вода

След приемането на първа точка от дневния ред на поредното заседание на Общинския съвет инж. Стефан Данаилов от МК „Пряка демокрация“ поиска думата и се обърна към Областния управител Николай Сираков от името на коалицията по повод проблемите на пътната инфраструктура в общината. „Надявам се да използвате влиянието и авторитета си, като Областен управител и да ни съдействате за решаването на тези проблеми, визирам пътя Трявна-Царева Ливада-Дряново и Трявна-Белица-Вонеща вода – заяви още той. – Това са двете основни връзки със Северна и Южна България, изключвам пътя за Габрово, който наскоро бе ремонтиран основно“. По думите на инж. Данаилов ремонтът на тези два пътя е неотложен, тъй като хората, които се занимават с бизнес и непрекъснато пътуват по тези направления, както и туристите, които посещават Трявна, страдат неимоверно заради лошите условия на пътя, които водят и до чести ремонти на автомобилите и дори до отлив на туристи.
В отговор г-н Сираков заяви, че заедно с шефа на Областното пътно управление в Габрово вече са извършили обход на пътя за Дряново, който не бил „в трагично състояние“. По думите му, това, което ще се направи и то съвсем скоро, е рехабилитация на пътя, която включва и изграждането на три подпорни стени и цялостно асфалтиране покрай тях, подобряване на отводняването и текущи ремонтни дейности на участъците, където е най-належащо. Както поясни г-н Сираков сумата за цялостния ремонт на пътя за Дряново е около 50 000 лв., а през последните пет години там са инвестирани общо 199 372 лв.
четете в бр. 14/13 април 2016 г. на в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости