Начало / Новини / ОУ „Проф. ПЕНЧО НИКОЛОВ РАЙКОВ“ – Трявна отбеляза своя патронен празник
„Тревненска седмица“ - 12.12.2018

ОУ „Проф. ПЕНЧО НИКОЛОВ РАЙКОВ“ – Трявна отбеляза своя патронен празник

ОУ „Проф. Пенчо Николов Райков“ – Трявна отбеляза своя празник на 7-ми декември. Патронът, на чието име е кръстено учебното заведение, е роден на 6-ти декември 1864г.

Празникът започна с поднасяне на цветя пред родния дом на Проф. Пенчо Николов Райков в Трявна. Отбелязването на празника продължи в МФЗ „Дръзновение“. След посрещане на знамето на училището, директорът г-жа Виолета Иванова се обърна към всички присъстващи.

В. Иванова: / Директор ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“/: Винаги празникът на училището е много вълнуващ момент. Той е ден за равносметка, но и поглед за в бъдеще какво можем да направим?! Нашите възпитаници непрекъснато ни радват със своите успехи. Ние живеем и дишаме с тях. Учителите, със своя всеотдаен труд, се стремят да ги научат на всички добродетели – да бъдат винаги добри хора и да успяват навсякъде, със своите знания и умения. Искам да Ви пожелая от все сърце да бъдете здрави,  усмихнати, жизнерадостни, винаги да бъдете толкова добри и да успявате навсякъде.‘‘ –бр.42 в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости