Начало / Новини / ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА „СПОРТЕН КОМПЛЕКС – ГР. ТРЯВНА”

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА „СПОРТЕН КОМПЛЕКС – ГР. ТРЯВНА”

На 10.09.2013г. в 18.00 часа  в присъствието на над 2 000 жители и гости на град Трявна официално бе открит изцяло обновеният и модернизиран Спортен комплекс „Трявна ”.Официални гости на тържеството бяха: Йордан Стойков – народен представител от 7-ми многомандатен Габровски избирателен район; Николай Григоров – областен управител на област Габрово; Станислав Благов – кмет на община Свищов; Д-р Иван Николов – кмет на община Дряново; Проф. Димитър Коларов – почетен гражданин на Трявна; Мария Тарапанова – почетен гражданин на Трявна; Павел Панов – технически директор на Български футболен съюз; Мариян Михале – технически директор на Румънската футболна федерация; Веско Михайлов – председател на Републиканската съдийска колегия по колоездене и директор на Международната колоездачна обиколка на България; Пламен Михов – ръководител на направление „Детско-юношески футбол” към Български футболен съюз; Трифон Иванов – член на българския национален отбор по футбол, завоювал 4-то място на Световното първенство в САЩ 1994 г.; Николай Пашов – изпълнителен директор на „Хидрострой” АД – София; Венцислав Василев – президент на Футболен клуб „Каварна”; Тодор Тодоров – секретар на Българската федерация по борба; Илия Лалов – председател на Българската параолимпийска асоциация.

Откриването започна със спортни демонстрации на деца от СК „Даймийо”, бягания на деца от лекоатлетическия клуб „Хаммер- Трявна” и спортни игри на ученици от СОУ „П.Р.Славейков”. Програмата продължи с изпълнения на Танцов ансамбъл „Трявна”, Нанц на хората с увреждания на ЦСРИ и деца от ЦДГ „Светлина”. Кратък водосвет отслужи отец Петър.
В своето приветствие към присъстващите кметът на община Трявна инж. Драгомир Николов изтъкна, че това е най-мащабната инвестиция в спортната инфраструктура на община Трявна и в частност – на гр.Трявна. Той подчерта възможностите, които новата придобивка предоставя на общинските спортни клубове и гостуващите професионални отбори да водят пълноценна тренировъчна дейност. Инж. Николов сподели своето задоволство, че всички хора от общината, обичащи да спортуват за здраве и разтоварване, ще имат възможност да го правят на качествени съоръжения и игрища. Кметът искрено благодари на всички представители на местната общност и на Общинския съвет за оказаната подкрепа, на многото хора, взели участие в подготовката и реализирането на проекта, на изпълнителите – консорциум “Хидро-Призма-Динамик Спорт”, и фирмата, осъществила строителния надзор – „Ерма консултинг” ООД – София.
Обновеният спортен комплекс в Трявна разполага с: представителен футболен терен с 3002 седящи места; тренировъчен футболен терен; триетажна административно-обслужваща сграда, покрита с 10-метрова козирка; спортна зала за борба и карате; тренировъчно футболно игрище с изкуствена трева; хандбално игрище; комбинирано игрище за волейбол и баскетбол с места за 115 зрители; сектори за тласкане на гюлле, дълъг скок и сектор за хвърляне на диск; съблекални и възстановителен център; тенискорт с трибуни за 100 зрители; паркинги; осветителна система на футболните терени и районно осветление на комплекса.
Г-н Веско Михайлов сърдечно благодари на инж. Драгомир Николов за голямата подкрепа, която община Трявна оказва при провеждането на Международната колоездачна обиколка на България и му подари велосипед. Алманах за постиженията на българската борба подари на кмета г-н Тодор Тодоров и пожела борбата да е сред успешните спортове, развивани в Трявна.
Лентата при откриването на Спортния комплекс прерязаха инж. Николов, инж. Пашов и Трифон Иванов.
Спортното събитие, ознаменувало откриването на обновения комплекс, бе футболната среща между националните отбори на България и Румъния – младежи до 19 години. Тя завърши с победа на българските национали с 2:0. В почивката между двете полувремена зрителите видяха и чуха изпълненията на Мариана Попова и Григор Николов. Откриването завърши с празнична заря.

 

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости