Начало / Новини / ОЧАКВАЙТЕ ЮБИЛЕЙНОТО НИ ИЗДАНИЕ, ПОСВЕТЕНО НА 90-ТА ГОДИШНИНА НА ТРЕВНЕНСКОТО МАШИНОСТРОЕНЕ
ОЧАКВАЙТЕ ЮБИЛЕЙНОТО НИ ИЗДАНИЕ, ПОСВЕТЕНО НА 90-ТА ГОДИШНИНА НА ТРЕВНЕНСКОТО МАШИНОСТРОЕНЕ

ОЧАКВАЙТЕ ЮБИЛЕЙНОТО НИ ИЗДАНИЕ, ПОСВЕТЕНО НА 90-ТА ГОДИШНИНА НА ТРЕВНЕНСКОТО МАШИНОСТРОЕНЕ

На 6 май се навършват 90 години от откриването на първата в Трявна техническа работилница за изработка на резервни части и ремонт на машините на индустриалните предприятия. Нейн собственик е Борис Павлов Хаджисемков. През 1947 г. тя е национализирана под името Държавна машинно-ремонта фабрика „Борис Павлов“, до 1991 г. носи името „Иван Йонков“, до 2007 г. – „Трема“ и от тогава до днес – „ЕМКО“ – фирмата, която е технологичен продължител на дейността на ф. „Трема“. 
По повод значимата годишнина, със съдействието и финансовата подкрепа на фирма „ЕМКО“ ООД, подготвихме специално юбилейно издание на вестник „Тревненска седмица“, в 16 страници, с богат снимков и исторически материал, който проследява хронологията на събитията от далечната 1929 г. до днес. Читателите на вестника ще имат възможност да се запознаят с драматичната съдба на бащата на тревненското машиностроене Борис Павлов, описана в спомените на голямата му дъщеря Елена Мумджиева, които се публикуват за първи път с любезното й съдействие. В специалното ни издание ще откриете още интересни материали за строителството и откриването на т.н. „нов завод“ през 1972 г.; жилищното и социалното строителство, като част от управленската програма и визия на ръководствата на завода през годините; любопитни факти, свързани с култура, изкуство, спорт и социални придобивки; обширен материал за производствената дейност на предприятието от 1929 г. до днес; обобщена информация за значителните по обем инвестиции на фирма „ЕМКО“ ООД и др.
Акцентите в юбилейното ни издание, освен портретите на директорите на завода през годините, които също се публикуват за първи път, са и интервюто с настоящия директор на Обособено производство – Трявна на фирма „ЕМКО“ ООД, инж. Славчо Димиев, Поздравителният адрес от собственика и генералния директор на „ЕМКО“ ООД, г-н Емилиян Гебрев, както и материалът за една от най-емблематичните личности в историята на завода – инж. Никола Стефанов. 
Юбилейният брой подготви: Галина Иванова, ф. „ЕМКО“ ООД
Специалното издание на в. „Тревненска седмица“ ще бъде пуснато в продажба в търговската мрежа на 6 май.

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости