Начало / Новини / Пациентите с хронични заболявания

Пациентите с хронични заболявания

получаващи медикаменти по рецепти, заплащани напълно или частично от здравноосигурителната каса, могат да бъдат спокойни, че няма да останат без лекарства заради големия брой почивни дни. Предвид предстоящите официални празници и неработни дни, общопрактикувашите лекари или специалистите по съответния профил на заболяване, биха могли да предпишат, а аптеката да отпусне лекарствените продукти, полагащи се на здравноосигурените лица, по-рано от регламентирания 30-дневен срок. Следващото предписване, трябва да се извърши на датата, до която са достатъчни получените от пациента медикаменти в резултат на последните две отпускания от аптеката.

 

Срокът, за който са достатъчни отпуснатите по предходното предписание количества и тези по извънредното предписание, се отразява в амбулаторния лист. В него и в новата рецептурна бланка се записва конкретната дата за следващото предписване на лекарства. 

Здравноосигурителната каса е уведомила договорните си партньори за реда, по който могат да изписват лекарства по време на празниците.

РЗОК – Габрово

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости