Начало / Новини / Петима ученици от СУ „П. Р. Славейков“ посетиха Франция по проекта „Възпитаване на млади еколози“
„Тревненска седмица“ - 21.02.2018

Петима ученици от СУ „П. Р. Славейков“ посетиха Франция по проекта „Възпитаване на млади еколози“

Ралица, Ивелин, Богдан, Николета и Калина – това са петимата ученици от СУ „Петко Рачев Славейков“, които сформираха първата мобилна група по проекта „Възпитаване на млади еколози“. Младежите, заедно с един от координаторите на проекта – Калоян Узунов и зам. директорът на учебното заведение – Мариана Атанасова отпътуваха за Франция, за да вземат участие в първите дейности по международния проект.

Припомняме, че проектът „Възпитаване на млади еколози“ включва партньорство между пет европейски училища от държавите България, Испания, Италия, Гърция и Франция. Пръв домакин по проекта бе LYCEE CLOS MAIRE – училище във френския град – Бон.

Подготовката за заминаването започна преди месеци, когато координатрите по проекта от СУ „П. Р. Славейков“ – Симона Ментова и Калоян Узунов представиха на учениците пълната информация за реализацията на „Възпитаване на млади еколози“. След запознаването с международния проект, бе проведен и кастинг, чрез който да се отсеят участниците, които ще помагат в реализацията на дейностите, както при домакинството на Трявна, така и в другите страни – партньори. – четете в бр. 7 в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости