Начало / Новини / Преди да дойде денят, в който земята ще потъне в боклуци

Преди да дойде денят, в който земята ще потъне в боклуци

Конкурс за млади поети, белетристи и музиканти

 

Общините Габрово и Трявна и екипът за реализиране на проект „Изграждане на регионална система за управление на отпъдците в регион Габрово“ ОБЯВЯВАТ КОНКУРС за създаване на авторски текстове. Темата на конкурса е – „Преди да дойде денят, в който Земята ще потъне в боклуци“. Участниците могат да предложат своето виждане за намаляването на отпадъците. Кампанията е ориентирана към младите хора, но в нея могат да се включат всички габровци и тревненци, които имат талант в създаването на оригинални, емоционални и звучни текстове – авторска поезия или проза, песен (музика и текст) и имат отношение към екологичните проблеми, свързани с прекомерното замърсяване на природата. Няма ограничение в жанра. Текстовете трябва да са с дължина максимум 2500 символа (вкл. интервалите) – за поетична творба (стихотворение, песен, сонет и др. ) и 5000 символа (вкл. интервалите) – за текст в проза (разказ, приказка, притча, есе и др.). Текстове с непристойно и арогантно съдържание няма да бъдат разглеждани от журито.

 

Всеки участник може да участва с най-много два авторски текста, като посочи трите си имена, възраст, адрес и телефон за връзка.

Срокът за участие е до 19 септември т.г. Можете да изпратите своите творби на e-mail: depogabrovo@gabrovo.bg или да ги пуснете в специалната кутия във фоайетона Община Габрово. Петчленно жури ще определи победителите в конкурса в началото на октомври, в Международния ден на четенето. На официалното награждаване ще бъдат прочетени най-добрите творби, а трите, отличени като фаворити на журито, ще бъдат публикувани в специално издание.

Носителят на първа награда ще получи таблет, на втора – аудио слушалки, на трета – книга. Предвидени са и допълнителни специални награди.

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости