Начало / Новини / Проф. Иван Гавраилов дари средства за основаване на стипендия за ученици от НГПИ „Тревненска школа“
„Тревненска седмица“ - 30.05.2018

Проф. Иван Гавраилов дари средства за основаване на стипендия за ученици от НГПИ „Тревненска школа“

Проф. Гавраилов направи дарение и на Музея на иконата – Хирург по професия проф. Гавраилов е посветил живота си на хората. От професионална гледна точка да ги лекува, а от морална да им вдъхне национална гордост и самоувереност. В последните години онкологът отделя от времето си, от себе си, за да помага за запазването на паметници на културата и да стимулира даровитите български деца да не напускат Родината си.

По време на празника на Трявна проф. Гавраилов посети града ни по покана на кмета – Дончо Захариев. В своята визита той бе посрещнат в НГПИ „Тревненска школа“, където разказа за своята житейска мисия.

Проф. Гавраилов: „Ние имаме едно огромно задължение – това е да запазим България и да я доразвием. Искам да кажа, че в България има страшно много добри хора, които са добронамерени, които милеят за България, които искат българското да остане и в един щастлив момент се оказва, че нямат подкрепа от властимащите, но те се сменят днес ги има -утре ги няма, но Ботев, Левски, духът на възрожденците, Славейкови, Трявна, Велико Търново, Родопите и каквото искате – всичко ще си остане в България. Страхотен млад потенциал расте в България стига, разбира се, да не го изтървем.“ – подробности в бр. 21 в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости