Начало / Новини / Първокласникът Цветан Калимеров с награда от конкурса «Наследници на Дечко Узунов»

Първокласникът Цветан Калимеров с награда от конкурса «Наследници на Дечко Узунов»

На 22 февруари в Казанлък, в деня на 115-та годишнина от рождението на художника Дечко Узунов, се състоя награждаването на отличените рисунки от седмото издание на националния конкурс „Наследници на Дечко Узунов” – „НАРИСУВАЙ МИ МЕЧТА”, който се провежда под патронажа на Областния управител на Стара Загора Живка Аладжова. В конкурса участваха 1120 творби на 1110 участници от 62 училища и школи, от 46 селища в страната. Творбите бяха експонирани по групи, като всяко училище и школа бяха отделно представени във фоайетата и ателиетата на гимназията. Наградените творби бяха изложени в близост до Актовата зала на училището, където се състоя и официалната церемония по награждаването.

Сред победителите в конкурса бе и младият художник Цветан Калимеров, първокласник в ОУ ”Проф. П. Н. Райков”, който спечели специалната награда на «Кремона» АД – гр. Казанлък. Тя му бе връчена от Елена Гамова – изпълнителен директор на фирмата. Освен малкият жудожник, грамота за ръководител на отличени ученици в конкурса, получи и неговият преподавател по Изобразително изкуство Галя Димитрова. Тя пожела на малкия художник все по-хубави рисунки, все по-вече и по-високи творчески постижения и успехи в бъдеще! «Да твори и да мечтае! – каза още г-жа Димитрова. – Защото, какво е мечтата: да виждаш живота с различни очи, да повярваш, че може да полетиш на пеперудени криле, че имаш силата да понесеш със себе си света, да го въздигнеш, защото ”погледната със страстно око, реалността става приказна”, както казва Ван Гог». На 1 юни наградените творби ще бъдат изложени в галерия-музей ”Дечко Узунов” – гр.София по покана на директора на галерията Боряна Павлова.

ТС

 

На снимките: Цветан Калимеров с преподавателката си по рисуване Галя Димитрова на церемонията по награждаването и рисунката, с която малкият художник печели СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА КРЕМОНА – АД – гр. Казанлък

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости