Начало / Новини / Ръководството на Община Трявна напомня!!!

Ръководството на Община Трявна напомня!!!

Във връзка с падналия сняг и усложнената зимната и пътната обстановка, ръководството на община Трявна напомня някои от задълженията и отговорностите на своите граждани, ръководители, собственици на фирми, наематели или ползватели на обекти съгласно разпоредбите на Наредба № 1 и № 2 на Общински съвет – Трявна: 


1. Съгласно чл. 5, т. 6 от Наредба № 2 и чл. 3 и чл. 6 от Наредба № 1, физическите и юридическите лица са длъжни да почистват от сняг и поддържат чистота на съответните прилежащи терени към сгради, дворни места и др. в които живеят или стопанисват. 
2. През зимния сезон прилежащите терени към сградите да се почистват от сняг, а също така сградите да се почистват от образували се ледени висулки и надвиснала снежна маса. 
3. Паркирането на лични и служебни МПС да се извършва на определените за целта места, като се забранява паркирането на тротоарите, алеите, градинките, парковете и зелените площи на територията на общината, както и паркирането на МПС пред противопожарните хидранти, пред и около съдовете за смет и на места възпрепятстващи почистването на улиците от сняг. 
Ръководството на Община Трявна препоръчва на гражданите да ограничават пътуването и ползването на лични МПС при обилни снеговалежи и влошена пътна обстановка в общината. 
Изразяваме увереност, че гражданите, фирмите и организациите на територията на Община Трявна ще предприемат съответните мерки и ще изпълняват задълженията си съгласно разпоредбите на Общински съвет – Трявна.

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости