Начало / Новини / Специализиран Музей Трявна Се Включи В Първия Национален Панаир На Музейните Сувенири

Специализиран Музей Трявна Се Включи В Първия Национален Панаир На Музейните Сувенири

„Тревненска седмица“ - 28.06.2017Сувенирът се оказва неизменна част от съвремието на хората. Честите пътувания до различни места вече не се свързват само със спомените. Именно сувенирът става пазител на тези спомени. Излизайки от музейния обект, почти все посетител отнася със себе си късче от преживяното, запечатано в сувенир. Така след време колекцията се увеличава и напомня за десетките места, които човек е посетил.

Именно това увлечение на туристите към музейните сувенири е предпоставката да се даде старт на форум, свързан с тях. Така от Етнографски музей на открито „Етър“ поставиха началото на една нова традиция  – Панаир на музейния сувенир.

Пилотното издание на форума бе в периода 16- ти – 18- ти юни тази година. В рамките на три дни десетки музеи от цялата страна се включиха във форума не просто да покажат своите сувенири, а да обменят опит.

В Първият Национален панаир на музейните сувенири участие взе и СМРЗИ – Трявна. Заедно с колегите си от цялата страна, и тревненските представители подредиха своя щанд. Резбарското изкуство, като отличителен белег на Трявна, остави своя отпечатък и в Панаира на музейния сувенир.

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости