Начало / Новини / Трявна почете паметта на Ангел Кънчев

Трявна почете паметта на Ангел Кънчев

На 11 ноември тревненци отбелязаха 165-та годишнина от рождението на Ангел Кънчев. В програмата на честванията бе включена беседа за живота и делото на революционера, която се състоя в родната му къща в Трявна. След това ученици от Славейковото училище рецитираха стихотворението „Самоубиец” на Пенчо Славейков и припомниха словата на младия борец за народна свобода. Родолюбиви тревненци поднесоха венци и цветя пред паметника на героя, а програмата завърши с празничен салют от членовете на регионалните клубове на НД „Традиция” в Трявна и Русе.

Вечерта, по инициатива на общинските организации на ВМРО и ПП „Атака”, от площада с Часовниковата кула към родната къща на революционера се отправи факелно шествие, към което се присъедини и ръководството на общината в лицето на кмета Дончо Захариев и председателя на ОбС Силвия Кръстева, общински съветници и музейни служители и граждани. Пред паметника на Ангел Кънчев бе поднесен венец от името на общински организации на двете партии и бе почетена паметта на героя с едноминутно мълчание и падане на колене.

„Надявам се оттук-нататък да не се делим на партии и да работим заедно за благополучието на нашата община” – призова общинският ръководител на ПП „Атака” Петя Николова. От името на Общината новоизбраният кмет Дончо Захариев пое ангажимент събитието да бъде отбелязвано всяка година по този начин. Към думите му се присъедини и г-жа Кръстева, която също обеща да подпомага подобни родолюбиви инициативи.   

Галина ИВАНОВА

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости