Начало / Новини / Туристите поставят висока оценка на предлаганите услуги, но искат повече атракции, детски кътове, културни прояви

Туристите поставят висока оценка на предлаганите услуги, но искат повече атракции, детски кътове, културни прояви

На 23 октомври в заседателната зала на Община Трявна се състоя поредната пресконференция по проекта „Трявна – градът, в който се ражда красота”, който се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Регионално развитие” и е на стойност 3 212 923.75 лв. Петър Живков и Мая Ружинова от института за социални изследвания и маркетинг запознаха присъстващите с резултатите от работата до момента по разработването на маркетингова Стратегия за популяризиране и осигуряване на публичност на атракциите по проекта.

 

Основните дейности вече са изпълнени, предстои да бъде завършена самата стратегия, уточни в началото г-н Живков. За да се случат нещата в посока развитие на туризма обаче, освен инициативата на Общината е важна и ролята на местния туристически бизнес, който следва да обедини усилия и да осигури разнообразие на предлагания туристическия продукт, категоричен бе той. С цел изготвяне на въпросната стратегия е било извършено проучване на общинските политики за развитие на туризма, на информацията за развитието на туризма на национално и общинско ниво, проведени са изследвания сред туристи и представители на туристическия бранш в общината. На база на събраните данни е бил извършен анализ на общинските политики за развитие на туризма, ситуационен анализ на туристическите услуги, сравнителен анализ на състоянието на туризма с този на национално ниво и S.W.O.T. анализ.

(повече четете в бр. 34/30 октомври 2013 г. на в. „Тревненска седмица”)

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости