Начало / Новини / Тържествено бе открита реновираната сграда на НЧ „Пенчо Славейков-1871” – гр.Трявна

Тържествено бе открита реновираната сграда на НЧ „Пенчо Славейков-1871” – гр.Трявна

На 11.09.2015 г. от 10:30 тържествено бе открита реновираната сграда на НЧ „Пенчо Славейков-1871” – гр.Трявна. 
На събитието присъстваха: почетните граждани – г-жа Мария Тарапанова, г-жа Вера Христова,  д-р Нели Цанева – председател на Общински съвет Трявна, общински съветници, кметове от предишни мандати, инж. Стефан Данаилов – управител на „ЕКОСТРОЙ – ТРЯВНА” ООД, граждани и гости на Трявна.
Официалното откриване започна  с отслужване на тържествен водосвет за здраве от отец Петър.

Кметът на общината  – инж. Драгомир Николов в своето приветствие подчерта: „Обновяването на читалищната сграда в град Трявна е сред най-значимите инвестиции в инфраструктурата на културно-историческото наследство на община Трявна – заедно с резултатите от осъществяването на проекта „Трявна – градът, в който се ражда красота”. От извършеното ще се възползваме всички ние, както и гостите на нашата община. Завършването на проекта за читалището дава възможност на тревненските художествени състави да репетират при много добри условия, позволява на читалището да бъде домакин на престижни художествени събития и прояви. Обновената читалищна сграда определено се превърна в един от архитектурните акценти в град Трявна и без съмнение ще увеличава привлекателността му като населено места със свой дух и атмосфера. И далеч не на последно място – всички хора от общината, обичащи театъра, музиката, народното творчество, книгите ще имат възможност да ги наблюдават и съпреживяват в  гостоприемна и приветлива сграда.“
Инж. Николов запозна присъстващите с извършените дейности по проект „Подобряване на центрове за предоставяне на културни услуги в Община Трявна – Народно читалище „Пенчо Славейков 1871” гр. Трявна и Народно читалище „Пробуда – 1924” гр.Плачковци”. Проектът е по мярка 321 „Основни услуги на населението и икономиката в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.:
1.    Демонтажни работи на  ондулинен покрив, стара хидроизолация, обшивки. 
2.    Полагане на минерална вата за топлоизолиране на бетонови мостове покрив, подмяна дъсчени елементи, монтаж отдушници, обшивка с поцинкована ламарина, монтаж на водосточни тръби от поцинкована ламарина, тенекеджийски работи.
3.    Покриване с термопанели – 1790 м2
4.    Мълниезащитна уредба
5.    Подмяна стара дървена дограма с PVC – 265 м2
6.    Доставка и полагане на фасадна топлоизолация – 2 400 м2
7.    Полагане на външна релефна шпакловка, външна цветна мазилка – 3 000 м2
8.    Боядисване – 2 200 м2
Кметът на общината изказа благодарности на инж. Боряна Иванова – директор дирекция „ТСУ“ и инж. Радостина Пухтова – главен инженер на община Трявна, участвали  активно при разработването и изпълнението на проекта и на всички служители на Общинска администрация Трявна, на  фирмата-изпълнител на проекта „ЕКОСТРОЙ – ТРЯВНА” ООД, на  проектантите: арх. Цветан Радев, инж. Самуил Велчев, инж. Красимир Джамбазов, както и на арх. Люция Декова – външен дизайн, на строителния надзор „Ерма консултинг” ООД – София – с управител инж. Петър Кондуков; на Общински съвет Трявна, както и на ДФ „Земеделие“. 
За откриването на реновираната сграда НЧ „Пенчо Славейков-1871” бе подготвена кратка програма. Жените от хор „Еуфоника” изпълниха песента „Стройна се Калина вие“ и  песни за България. Участие в официалното откриване взеха и деца от Школата по народно пеене, както и Танцов ансамбъл „Трявна“. Трикольорната лента бе прерязана от кмета на общината – инж. Драгомир Николов, г-н Илия Сираков – Председател на НЧ „Пенчо Славейков-1871” – Трявна и инж. Стефан Данаилов – управител на „ЕКОСТРОЙ – ТРЯВНА” ООД

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости