Начало / Новини / Художествената галерия в Трявна домакин на изложба на училищата по изкуствата към министерство на културата
„Тревненска седмица“ - 13.06.2018

Художествената галерия в Трявна домакин на изложба на училищата по изкуствата към министерство на културата

Десетки творби на ученици от училищата по изкуствата към Министерство на културата бяха експонирани в художествената галерия в Трявна. Събитието бе част от програмата на Националните Славейкови празници.

Форумът е ежегоден и се провежда в различни градове от страна. А представените творби са отличени в Националния младежки конкурс за изящни приложни изкуства и дизайн.

В рамките на официалното откриване кметът на Община Трявна – Дончо Захариев изрази своята радост, че творбите на учениците се експонират в Трявна. Това бе и поводът, градоначалникът за пореден път да подчертае необходимостта Министерство на културата да съдейства за превръщането на „Дните на дърворезбата“ в Трявна в национален форум, където да бъдат представяни всичките видове изкуства, под егидата на ведомството.

Д. Захариев: „Благодаря на всички преподаватели и творци, на всички онези, които давате душата си за развитието на тези културни стойности, които нашите деца създават. За мен беше изключително удоволствие, когато миналия ден г-н Президента посети Националната гимназия по приложни изкуства, за да оцени стойността и богатството, което ние имаме. А такова богатство има в 23 училище в България. Моето желание е всяка година по време на „Дните на дърворезбата“ продукти от всички училища под егидата на Министерството на културата да бъдат представени в естествен декор на старинния площад в Трявна……“ – четете в бр. 23 в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости