Начало / Новини / Ценка Гьонкова – директор на ОУ „Васил Левски“ – гр. Плачковци: Дебатът за оптимизацията на образователната мрежа трябва да е с участието на Общината, за да се избегне субективизма
бр. 10/16 март 2016 г. на в. „Тревненска седмица“

Ценка Гьонкова – директор на ОУ „Васил Левски“ – гр. Плачковци: Дебатът за оптимизацията на образователната мрежа трябва да е с участието на Общината, за да се избегне субективизма

Продължаваме поредицата от интервюта за успехите, проблемите и перспективите в учебните заведения на територията на общината и днес разговаряме с Ценка Гьонкова – директор на ОУ „Васил Левски“ – гр. Плачковци.
– Г-жо Гьонкова, разкажете ни за проектите, реализирани през миналата година, както и за тези, по които работите в момента.
– През миналата учебна година приключихме работата по проект „Успех“. Радостно е, че финализирахме успешно четвъртата година от реализацията на проекта, в който се включиха почти всички ученици, като определено имаше интерес към дейностите в областта на знанията за природата и родния край, художественото творчество и театъра, спорта и др. Кандидатствахме и по Националната програма „Информационни и комуникационни технологии в училище“ за няколко компютърни конфигурации за обновяване на компютърния кабинет, но поради ограничените ни възможности за съфинансиране не бяхме класирани. Участвахме с проект в Националната кампания „За чиста околна среда’2015“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“, където също не бяхме сред печелившите, но непрекъснато търсим възможности за участие. През настоящата учебна година работим по схемата „Училищен плод“, като 41 ученици от начален етап получават два пъти седмично пресни плодове за периода на проекта, чието финансиране е от ДФ „Земеделие“. Подготвили сме и нов проект по Националната кампания „За чиста околна среда’2016“.
четете в бр. 10/16 март 2016 г. на в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости