Начало / Новини / XXII МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ
„Тревненска седмица“ - 02.08.2017

XXII МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ

За дванадесета поредна година улиците на Трявна се превръщат в своеобразна сцена на открито. В рамките на ден, едни от най – емблематичните места в Трявна бяха разлюляни от ритъма на танца. Причината е домакинството на Международния фолклорен фестивал.

Страст, емоция, горещи ритми и много професионализъм показаха тазгодишните участници в изданието. Многоцветна палитра от атрактивни костюми и традиционни за страните, които представят танци, бе участието на съставите от Чили, Египет, Грузия и Трявна.

Фестивалът започна с парад на групите, който обходи старинната улица на Трявна, докато стигне до НЧ „Пенчо Славейков 1871“. Атрактивните изпълнение огласиха площад Капитан Дядо Никола, както и този пред Районен съд Трявна. Десетки жители и гости на града следваха плътно участниците, за да се насладят на изявите им.

Танцовата феерия продължи в салона на НЧ „Пенчо Славейков 1871“, където всички участници зарадваха публиката с пищна програма. – подробности за групите и много снимки бр. 29 – 30 в. „Тревненска седмица“

x

Виж още

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

ОТЕЦ НИКОЛАЙ ОТ ХРАМ „СВ. НИКОЛА“ В ТРЯВНА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ЦЪРКВАТА ДА УЧАСТВА В ЖИВОТА НА ХОРАТА

В БРОЙ 28-29 НА ВЕСТНИК ТРЕВНЕНСКА СЕДМИЦА ВИ ОЧАКВА: Завършил средното си ...

Трявна - Град с традиции - Забележителности, Хотели, Къщи за гости